26) Jenis Soft Selling

Ada beberapa jenis method soft selling yang boleh diguna pakai untuk menarik perhatian prospek. Setiap activity harian berkaitan bisnes boleh dijadikan bahan penulisan untuk soft selling.

Soft selling boleh gunakan Video atau Gambar untuk bahan Soft Selling. Untuk penggunaakn video banyak yang boleh disampaikan pada prospek. Prospek lebih yakin dan Teruja ingin tahu masej yang nak disampaikan.Di bawah ni adalah jenis-jenis soft selling yang selalu di guna pakai.

Jenis Soft Selling yang pertama adalah  gunakan Video untuk menyampaikan Masej kepada Prospek. Pelbagai jenis Idea Mudah boleh dapat untuk dijadikan Video. Sebagai contoh Video recording Cara untuk register @ dapatkan Panduan. Nampak video yang sangat basic tetapi memain peranan dan beri Feedback ramai Prospek buat belian selepas tonton Video. Untuk mempromosikan produk panduan bisnes, boleh tunjukan video Hasil Income dari bisnes tersebut sebagai contoh di bawah ni

Video Contoh Soft Selling Video.

Selain tunjukkan Income boleh juga tunjukkan activity harian dari bisnes tersebut. Sebagai contoh tunjukkan bukti packing barang untuk di hantar ke luar negara untuk bisnes di ebay. Video pendek tiada masalah yang penting masej yang ingi disampaikan ke prospek sampai dan mudah difahami. 

Selain menggunakan Video, boleh juga gunakan Gambar untuk tujuan Soft Selling. Ada beberapa kategory Soft Selling bergambar yang boleh dijadikan contoh untuk soft selling. Antaranya, Gambar Hasil Harian, Bukti Result dan Testimoni Pelanggan yang telah dapatkan panduan.

Penulisan yang simple untuk soft selling lebih mudah untuk disampaikan pada prospek. Penulisan yang panjang akan menjadikan Prospek boring untuk membaca ayat soft selling seterusnya. Tetapi kadang kala soft selling perlu disampaikan dalam penulisan yang panjang untuk menyampaikan masej.

CONTOH SOFT SELL : HASIL HARIAN 

Hasil Harian yang diperolehi dari applikasikan Ilmu dalam Panduan adalah Bahan Terbaik untuk membuktikan Ilmu yang disampaikan lengkap dan Berhasil.

CONTOH SOFT SELL : BUKTI RESULT

Bukti Result pembeli Panduan juga adalah Soft Selling terbaik untuk menarik minat Prospek. 

CONTOH SOFT SELL : TESTIMONI

Testimoni dari pembeli yang boleh didapati dalam Group Support atau Pemilik Panduan juga adalah bahan Penting untuk menarik minat Prospek membeli panduan. Setiap jenis gambar memainkan peranan penting untuk menyampaikan masej.

Untuk dapatkan Jualan dan Komisen yang tinggi boleh buat soft selling secara konsistant. Soft selling yang konsistant terbukti memberi hasil yang konsistant untuk jualan masuk setiap hari. Kemahiran penulisan soft selling akan meningkkan selepas kekerapan menulis.

Ada Pertanyaan?

Sekiranya anda kurang faham atau ada pertanyaan yang berkaitan, mohon hubungi kami beserta soalan yang lengkap untuk memudahkan kami memahami soalan dan seterusnya memberikan jawapan yang terbaik