18) Caption Nak Share Post Viral

Dalam fasa Konsep Tarik Leads, Ejen Viral gunakan Teknik Share Post Viral. Untuk share post Viral kite perlu menyediakan caption yang menarik perhatian pengguna facebook. Pembaca akan tertarik dengan ayat situasi yang berkaitan dengan diri mereka atau orang sekeliling. Caption yang akan menjadi suis naikkan emosi prospek untuk membaca. 

Caption Post Viral perlulah ringkas tapi padat menyampaikan masej untuk pembaca dan sekaligus menjadikan mereka sebagai target kita. Ayat yang hanya gunakan 5-7 patah perkataan. 

Caption main peranan penting dalam Post Viral sebab Caption ayat Paling Atas pembaca akan Baca terlebih dahulu. Caption yang Unik biasanya mudah mendapatkan respon dari pengguna facebook untuk menjadi Prospek/Pembeli produk atau services. Beberapa contoh caption yang simple tapi padat Ejen Viral tunjukkan di bawah 

*Caption bawah ni digunakan untuk mempromosikan PANDUAN EXPORT MUDAH.

Contoh Caption Panjang Ikut Syarat Group BMF.

Admin Group BMF meletakkan beberapa syarat untuk kita follow sebelum share post iklan. Antaranya adalah Ucapan Salam, Perlu ada #BMF, Sedikit info dan detail dan Link.

Contoh Caption Simple Tapi Padat.

Untuk Group yang tidak menetapkan syarat, boleh gunakan caption yang simple dan pendek sebab dapat manarik lebih perhatian pembaca.

Teknik Share Post Viral perlu ada Caption agar mudah Post Viral dapatkan respon. Beza Post Viral ada Caption dengan Tiada Caption adalah performance Post Viral. Post Viral kurang dapat perhatian prospek untuk membaca. 

Caption untuk Post Viral perlulah ditukar selalu ditukar. Caption yang selalu diguna pakai menjadikan Post Kurang menarik Perhatian. Caption boleh ditukar mengikut kesesuaian masa dan isu semasa.Contohnya seperti di atas, Pelbagai Caption digunakan untuk 1 Post Viral.

Ada Pertanyaan?

Sekiranya anda kurang faham atau ada pertanyaan yang berkaitan, mohon hubungi kami beserta soalan yang lengkap untuk memudahkan kami memahami soalan dan seterusnya memberikan jawapan yang terbaik