Cara-Cara Menghubungi Ebay

Ada banyak sebab untuk anda hubungi ebay. Anda boleh chatting ataupun email dengan ebay. Ada beberapa kategori yang anda hanya boleh email sahaja dengan ebay. Contohnya jika akaun anda kena suspend ataupun anda ingin naikkan selling limit.

Untuk naikkan selling limit dan akaun suspend, anda hanya boleh email ke ebay. Untuk chat dengan ebay, hanya pada waktu bekerja iaitu Hari Isnin hingga Jumaat pada pukul 9 pagi hingga 6 petang sahaja.

Pejabat ebay di Malaysia terletak di One Utama Damansara Petaling Jaya. Contoh dibawah hendak hubungi ebay untuk menaikkan selling limit

Cara-cara untuk chat dengan ebay adalah seperti dibawah. Dalam contoh ini. hendak hubungi ebay melalui chat untuk tujuan “update contact information”. Anda juga boleh hubungi ebay untuk tujuan lain. Hanya pilih mana-mana pilihan yang sesuai.

Langkah 1 : Masuk ke ebay.com.my dan klik “Help & Contact”

Cara-caranya klik  Account >> updating account information >> contact us

Langkah seterusnya ikut seperti dibawah

Dalam kes ini, ebay ada terangkan cara-cara untuk “updating account information”. Hanya perlu ikut langkah yang ebay terangkan seperti dibawah. 

Jika anda tidak faham juga, anda boleh chat dengan pihak ebay seperti dibawah

Ada Pertanyaan?

Sekiranya anda kurang faham atau ada pertanyaan yang berkaitan, mohon hubungi kami beserta soalan yang lengkap untuk memudahkan kami memahami soalan dan seterusnya memberikan jawapan yang terbaik