Cara-cara untuk menaikkan selling limit

Untuk akaun baru, biasanya anda hanya boleh list ataupun jual kuantiti 50 barang sahaja. Dengan value barang sebanyak RM4,000.  eBay punya game memang tak boleh terus laju. eBay nak pastikan marketplace ebay selamat untuk digunakan. 

Takde feedback pun takpe buat listing. Tak perlu tunggu dapat feedback atau beli feedback baru buat listing. Ramai dah pembeli panduan kami yang buat listing dengan feedback kosong dan berjaya membuat jualan.

Untuk naikkan selling limit, anda perlu hubungi ebay. Hanya boleh email ke ebay sahaja untuk naikkan selling limit. Anda hanya boleh hubungi ebay selepas 30 hari dari kali pertama ebay naikkan selling limit.

Dan juga perlu ada sales. Biasanya lepas ada sales baru kami minta eBay naikkan selling limit. Lepas 2 hari ada sales untuk akaun baru, lepas tu baru kami contact eBay. Sebab eBay punya rules kena ada conversion rate 1% sekurang-kurangnya.

Cara untuk tengok conversion rate boleh masuk ke seller hub. eBay.com kemudian pergi ke tab Performance. 

Senang cerita untuk akaun baru kena ada satu sales dulu baru minta naikkan selling limit. 

Untuk naikkan selling limit kali ketiga, anda hanya boleh hubungi eBay 30 hari dari tarikh terakhir eBay naikkan selling limit anda. Dan begitu juga untuk naikkan selling limit keempat, kelima dan seterusnya. Pendek kata setiap 30 hari anda perlu hubungi eBay.

Dan pastikan juga conversion rate anda lebih 1% ye. 

Cara-cara untuk hubungi ebay melalui email untuk menaikkan selling limit adalah seperti dibawah. Ingat ye, hubungi ebay.com.my (bukannya ebay.com)

Kemudian klik selling >> selling problem >> Increase your selling limits seperti dibawah

Kemudian klik contact us

Kemudian klik Email us

Isikan detail akaun anda seperti dibawah. 

Untuk ruangan “Please provide a brief description of your issue” Anda boleh isikan seperti diatas. Comtoh ayat lain yang anda boleh isikan seperti dibawah

Hello Ebay,

I want to increase my selling limit. Thank you.

Ataupun ayat dibawah

Hello Ebay,

I want to list more item. Kindly please increase my selling limit. Thank you.

Ataupun anda boleh guna ayat sendiri. Pastikan guna ayat yang lemah lembut cool

Selepas anda email ke pihak ebay, ebay akan balas mesej anda seperti dibawah

Tahniah, anda sudah berjaya naikkan selling limit. Biasanya untuk kali pertama anda ingin naikkan selling limit, ebay akan hubungi anda. Untuk kali kedua dan seterusnya, kebiasaannya apabila anda email, ebay akan terus naikkan selling limit terus.

Ada Pertanyaan?

Sekiranya anda kurang faham atau ada pertanyaan yang berkaitan, mohon hubungi kami beserta soalan yang lengkap untuk memudahkan kami memahami soalan dan seterusnya memberikan jawapan yang terbaik