27) Waktu Soft Selling

Waktu soft selling amat penting untuk tarik memastikan prospek membaca Post soft selling yang di hantar. Headline dan penulisan soft selling yang menarik minat pembaca akan meningkatkan keyakinan dan kepercayaan prospek terhadap ilmu yang disampaikan dalam panduan.

Penyampaian informasi di waktu yang betul dapat menarik perhatian pembaca untuk bertindak. Kebiasaanya Soft selling diwaktu pagi, memainkan emosi pembaca untuk membuat keputusan. Call To Action dalam Soft Selling perlu jelas untuk pembaca bertindak.

Antara waktu-waktu yang disenaraikan dibawah telah dikaji dan diguna pakai Ejen Viral untuk menarik Perhatian Prospek untuk bertindak membuat belian. Boleh follow jadual waktu Soft Selling.

1.8 PAGI – 9 PAGI

2.10 PAGI – 11 PAGI

3.12 TGH – 1 PTG

4.4 PTG – 5 PTG

5.6 PTG – 7 PTG

6.8 MLM – 9 MLM

7.11 MLM – 12 MLM

Waktu share yang dicadangkan adalah waktu share yang telah memberi result respon terbaik dari pembaca. Boleh setkan Auto Schedule Post untuk softsell di setiap masa yang dicadangkan. Sebagai cadangan, Soft Selling perlu disediakan awal untuk menjimatkan masa menulis diwaktu nak soft selling.

Ada Pertanyaan?

Sekiranya anda kurang faham atau ada pertanyaan yang berkaitan, mohon hubungi kami beserta soalan yang lengkap untuk memudahkan kami memahami soalan dan seterusnya memberikan jawapan yang terbaik